icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Onze mensen

Ruim 120 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij ons te werken. Lees mee met enkele ervaringen.

Idee, Concept, Plan en Realisatie

Naam: Bart Van Weyenberg

Functie: Senior Project Manager

 

Via een advertentie bij de VDAB las ik dat VolkerWessels Telecom | Belgium een project manager zocht voor het bouwen en inrichten van een datacenter in Ghlin. Dat is nu net waar ik de juiste expertise en werkervaring in had. Gesolliciteerd, en na een paar dagen er onmiddellijk in gevlogen. Ik mocht dadelijk al een heel mooi project uitwerken en ik heb de eerste 6 maanden voornamelijk op locatie bij de eindklant doorgebracht. Ik werk nu vooral de concepten uit voor grotere projecten (technische ruimtes, camerabewaking of datacenters) en begeleid de uitvoering. Onze projecten zijn vaak overlappend met het werk binnen onze andere afdelingen. Daardoor overleg ik vaak met andere projectmanagers of experts over nieuwe technieken of concepten. Het start meestal bij een idee dat samen met de klant wordt uitgewerkt tot een concept. Dit wordt omgezet in een concreet plan. Als het dan tenslotte nog eens gerealiseerd wordt volgens de afspraken en de klant met glimlach het opleveringsdocument ondertekend, geeft me dat extra voldoening. Daarbij kan ik rekenen op een sterk team en professionele techniekers.
 

Zelf oplossingen uitwerken

Naam: Günther Backx

Functie: Teamcoach / Installatie technieker

 

Ik werkte bij een firma die automatische tuinsproeisystemen aanlegde, maar aangezien ik een opleiding elektriciteit heb gevolgd, voldeed dit niet helemaal aan mijn verwachtingen. Via een kennis, die ook bij VolkerWessels Telecom werkt, raakte ik enthousiast over de werken die ze daar uitvoerden. Ik ging op gesprek en kon snel starten als technieker huisaansluitingen, of "CPE technieker" zoals wij dat noemen.

Ik krijg een dagelijkse planning door met een aantal particuliere klanten waar ik digitale TV, internet of soms nog vaste telefonie ga installeren. Na enige tijd ben ik doorgegroeid naar een coaching functie. Hier begeleid ik nieuwe techniekers, voer werfcontroles uit en ga ondersteuning bieden bij complexe installaties. Daarnaast help ik de mensen van het magazijn en treedt op als planner of dispatcher wanneer nodig.

Deze afwisseling bevalt me enorm: de ene dag installatie werk bij de mensen thuis, de andere dag op pad met een nieuwe technieker of samen een grotere installatie tot een goed einde brengen.

Wanneer je voor een moeilijke opdracht staat, krijg ik van VolkerWessels Telecom | Belgium de kans om zelf een goede, efficiënte oplossing uit te werken en voor te stellen. Als ik die dan zelf kan implementeren én met een positief resultaat kan afsluiten, kom ik 's avonds extra tevreden thuis!