icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Slimme meters

Om energieproductie en -consumptie goed op elkaar af te stemmen, zijn ‘slimme meters' nodig. Digitale meters die vanaf afstand kunnen worden uitgelezen.

slimme meter

Energieverbruik meten

Decentrale opwekking van duurzame energie zal alleen maar toenemen. We verwachten de komende jaren dan ook een grootschalige uitrol van slimme meters. Consumenten willen immers beter, accurater en frequenter op de hoogte zijn van hun energieverbruik.   Ook bedrijven hebben baat bij dit concept. Door het meten van het energieverbruik, wordt er zuiniger met energie omgesprongen.

 

 

Netwerkinfrastructuren

Energiemeters die via netwerkinfrastructuren als glasvezel, mobiele dataverbinding of het stroomnet uitgelezen kunnen worden, kunnen zo helpen om de energielevering sturen. Met onze ervaring in glasvezelprojecten en klantaansluitingen, is VolkerWessels Telecom Belgium de aangewezen partij om mee te werken voor de uitrol van smart-metering.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over slimme meters? Neemt u dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag.