25.03.15

VolkerWessels Telecom breidt netwerk Telenet uit

Telecommunicatiebedrijf Telenet zet 33 werknemers van VolkerWessels Telecom in Boom in voor het grootschalig investeringsproject De Grote Netwerf. De technici van VolkerWessels Telecom zullen meewerken aan de uitbreiding van het kabelnetwerk. De Grote Netwerf is een investering van 500 miljoen euro, waarmee Telenet haar kabelnetwerk in Vlaanderen uitbreidt naar een Giga-netwerk. Voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois is het belangrijk dat Telenet investeert in innovatie en in de lokale economie.

Digitale toepassingen

Telenet stelde vorig jaar in augustus zijn ambitieus investeringsproject De Grote Netwerf voor. Het bedrijf zal de internetsnelweg verbreden van 600 MHz naar 1 GHz. Daardoor zal het steeds toenemende internetverkeer vlot kunnen blijven doorstromen en in de toekomst meer, snellere en betere digitale toepassingen mogelijk zijn voor alle Telenet-klanten. Om dit te realiseren worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers en 1.8 miljoen andere componenten in het vaste netwerk vervangen of aangepast.

 

Naast de uitbreiding van het netwerk in de straat, investeert Telenet ook in het netwerk bij de klant thuis. Telenet doet tienduizenden huisbezoeken om de binnenhuisinstallatie van de klanten aan een check-up te onderwerpen. De technici checken alle aansluitingen, controleren het wifi-bereik en geven uitleg over alle mogelijke diensten en toepassingen, zodat de klanten hun Telenet-producten ten volle kunnen benutten.

Structurele partner

Infrastructuurbouwer VolkerWessels Telecom uit Boom werd na een aanbesteding geselecteerd als één van de structurele partners van De Grote Netwerf. Het bedrijf zal 33 werknemers ter beschikking stellen van Telenet. Het gaat concreet om technische profielen, die mee zullen werken aan de uitbreiding van het netwerk. De technici volgen allemaal een specifieke opleiding die hun klaarstoomt voor deze taken.

 

Peter Colman, Algemeen Directeur VolkerWessels Telecom Belgium: "VolkerWessels Telecom is trots mee te kunnen werken aan de optimalisatie van het Telenet-netwerk. Dit bevestigt het jarenlange partnership en de goede relatie tussen beide bedrijven. Dit meerjarenproject bestendigt trouwens niet alleen de huidige tewerkstelling binnen VolkerWessels Telecom voor Telenet, het zorgt ook voor een aantal extra vacatures. Dit geeft onze samenwerking zeker een belangrijke maatschappelijke meerwaarde."

 

Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering: “Met De Grote Netwerf investeert Telenet niet alleen in de digitale toekomst van Vlaanderen, maar ook in werkgelegenheid. De Grote Netwerf is de veruitwendiging van de brug die we willen slaan tussen innovatie, werk en economie. Telenet is een belangrijke partner in het realiseren van onze ambities om onze deelstaat klaar te maken voor een Europese leidersplaats. Vlaanderen moet de kaart trekken van innovatie en onze maakindustrie sturen naar de Fabriek 4.0, de digitale, slimme fabrieken.”


John Porter, CEO Telenet: “Het fundament van De Grote Netwerf wordt gelegd door de techniekers die elke dag aan het netwerk bouwen, in de straat of bij de klant thuis. Zij zorgen ervoor dat ons volledige netwerk binnen vijf jaar klaar is voor de toekomst. Daardoor zullen al onze klanten kunnen genieten van gigasnel internet en nieuwe digitale toepassingen. Zo werken we samen aan een optimale klantenervaring.”

Wanneer De Grote Netwerf op volle capaciteit draait, werken elke dag 24 ploegen van 10 personen in heel Vlaanderen aan het Giga-netwerk van Telenet.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.