14.05.14

Gestuurde boring onder Barebeek langsheen kanaal Leuven-Mechelen

In de achtertuin van Planckendael, waar de Barebeek het kanaal Leuven – Mechelen kruist, kreeg VolkerWessels Telecom Belgium de opdracht om de bestaande boring onder de Barebeek te verdiepen

boring 5

De huidige boring, waar negen verschillende telecom partijen glasvezel hebben liggen, bevindt zich onvoldoende diep om de verbreding van de Vaart op die plaats toe te laten. Daardoor kregen de betrokken telecompartijen de opdracht van Waterwegen & Zeekanaal om hun glasvezelkabels te verplaatsen.

 

VolkerWessels Telecom Belgium treedt als op coördinator voor deze telecompartijen. Er werd gekozen om een nieuwe gestuurde boring uit te voeren over een lengte van 230 meter en met een minimale diepte van 25 meter.

Om de pilootboring te volgen en te lokaliseren, werd er beroep gedaan op de techniek van ‘Steering Tools’. Deze techniek laat toe om vanop afstand, door middel van het aanbrengen van een magnetisch veld over een bepaalde oppervlakte, de exacte ligging en diepte van de boorkop na te gaan.

Door de wachtbuizen in deze boring worden in totaal 19 kleinere HDPE buizen getrokken die de glasvezel van de verschillende partijen zal beschermen. Tijdens de maand juni zal VolkerWessels Telecom Belgium ook de laswerken van de glasvezelkabels voor enkele partijen uitvoeren.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.